Icon depicting facebook Icon depicting instagram Icon depicting tripadvisor
eng de

Madalistan

Förrätter

Rostad macka med räkröra 129:-
En hederlig brödbit som vi rostar och sen lägger en härlig röra av handpillade räkor på.
Enkelt & gott!

Rögeriets sillatallrik
lagom 120:- stor 229:-

5 sorters go´a, himmalagade sillinläggningar!
Till det får ni givetvis sillapantoffla, skånsk Allerumsprästost & knäckebröd.

Halstrade pilgrimsmusslor 165:-
På en tunn bädd av himmarökt sidfläsk ligger dessa vitlökshalstrade go’bitar. Runtenom ligger lite syrade lökar och - faktiskt – några droppar havtornsjuice!

Matjes & brynt smör 99:-
Tokigt robust! En hel matjessillfilé läggs raklång, ovanpå skivad nypotatis och tunt, tunt skivad lök – på det slår vi hett, brynt smör!

Löjrom helt enkelt 232:-
Förutom den go’a rommen från Kalix får ni hackad rödlök, gräddfil & smörstekt bröd – rysligt klassiskt, var sak för sig, prydligt & ordentligt! Vi kallar det ”löjromstoast på Rögerivis”!

Rökta räkor i trälåda
mindre 153:- större 281:-

Oh så somrigt – en hel hög med nyrökta räkor att bara pilla och mumsa i sig. Dippa lite i citrusaiolin och squisa över lite citronsaft. Åxå det rostade brödet till. Kanon!

Tomat, yoghurtboll & makrill 112:-
Härliga skånska tomater varvade med Nablus yoghurtbollar i olika smaker. Så läckert med bara en rillette på nyrökt makrill till!
& skulle nån vilja ha den vegetarisk så går det utmärkt – då blir det helt enkelt utan makrill! 93:-

Huvudrätter

Rögeriets blandade go´saker 288:-
Rögad ål, inlagd sill, rögad makrillfilé, fiskterrin, rögade räkor, musslor & varmrögad lax. Passande såser, pantofflor,ost & himmabakt bröd.
Massor av gott!

Fisk -& Skaldjurssoppa 1/2 149:- 1/1 244:-
Vår alldeles egen vidunderliga soppa!
Lagom stora bitar fisk, lite skaldjur & musslor guppar i Markus hemliga sopprecept. Bredvid kommer lite vitlöksjox.

Rögeriets varmrögta lax
En klassiker direkt från rökugnen.
Kika på tavlan för att se vad vi har till!

Rödspätta meuniere 297:-
En rejäl helstekt fisk med kogad nypotatis, brynt smör, kapris, dill & citron.

Ångad torskrygg 334:-
Ett gäng nykokta blåmusslor, vittvinssås kokt på gammaldags vis, en redig potatisstomp & såklart en go´ bit fisk.
En tidlös vinnare – nu på Rögerivis!

Hälleflundra med havskräftsbuljong 363:-
Kring den stekta, vita fisken, flyter en smörig buljong som är gjord på havskräftor. En mindre näve räkor & ett gäng skånska minitomater med lite vitlök ligger huller om buller, likaså några spenatblad. Sicken tur at det är ordning på smaken i alla fall!

Skaldjur x fem 633:-
En sådan ljuvlig syn! Fem utav havets läckerheter som samsas i en trälåda – en halv hummer, kingcrab legs, krabbklor, pilgrimsmusslor & färska räkor. Därtill
go´a såser & bröd.
Vem kan motstå frestelsen?

Majskycklingbröst & rödbetor 268:-
Hos de skånska bönderna finner vi dessa majspickande kycklingar! Inte långt därifrån växer det goa rödbetor & små potatisar. Kockarna behandlar var råvara på sitt vis - steker, kokar & saltbakar - och serverar med en kall ört- & honungsyoghurt!

Vi använder alltid skånska råvaror så långt det är möjligt!

Desserter

Jordgubbar i trippel 93:-
Av dessa läckerbitar kan man inte få nog! Man kan göra jordgubbsmaränger! Stoppar man jordgubbar i himmalagad glass blir det magiskt. Men frågan är om inte det allra bästa är att äta dem som de är? Nä förresten – det bästa är en kombo av allt!!

Crème brûlée 89:-
Den som serveras i skål och med bränt socker på toppen! Världsklassiker!

Bär med vit chokladmousse 98:-
Från plantor & buskar plockas bär i alla dess former. Några kokar vi kompott på, andra får ni färska. Så toppar vi med nyslagen vitchokladmousse!

Vår egen glass för dagen 1/3 38:- 1/1 77:-
Fruktigt, tokigt, friskt eller klassiskt – en ny smak varje dag – så blir det när våra kockar rör ihop vår egen glass! …& vad går väl upp emot det när den är alldeles nylagad?

Fläder & kaga 83:-
Ljuvliga fläder! Den är vacker att se på, härlig att dofta & inte minst god att äta! Här får ni fläderkräm i en fläderkaga åxå himmalagad fläderyoghurtglass! Flädern – eller hylle som vi också säger – plockar vi runt husknuten!

Go´ chokladpralin 26:-
Liten, söt & god!


”En måltid utan dessert är som en oavslutad mening!"
-Brillat-Savarin