Icon depicting facebook Icon depicting instagram Icon depicting tripadvisor
eng de

Madalistan

Förrätter

Rostad macka med räkröra 132:-
En hederlig brödbit som vi rostar och sen lägger en härlig röra av handpillade räkor på. Enkelt & gott!

Rögeriets sillatallrik
lagom 125:- stor 234:-

5 sorters go´a, himmalagade sillinläggningar!
Till det får ni givetvis sillapantoffla, skånsk Allerumsprästost & knäckebröd.e!

Halstrade pilgrimsmusslor 173:-
På en tunn bädd av himmarökt sidfläsk ligger dessa vitlökshalstrade godbitar. Runtenom ligger lite syrade lökar och - faktiskt - några droppar havtornsjuice!

Matjes & brynt smör 103:-
Tokigt robust! En hel matjessillfilé läggs raklång, ovanpå skivad nypotatis och tunt, tunt skivad lök – på det slår vi hett, brynt smör!

Löjrom & gravlax 245:-
Förutom den go’a, eftertraktade rommen från Kalix får ni hackad rödlök, gräddfil & smörstekt bröd & till gravlaxen kommer det en klick av vår senapssås - rysligt klassiskt, var sak för sig, prydligt & ordentligt!

Rökta räkor i trälåda
mindre 158:- större 291:-

Oh så somrigt - en hel hög med nyrökt räkor att bara pilla och mumsa i sig. Dippa lite i citrusaiolin och squisa över lite citronsaft. Åxå det rostade brödet till. Kanon!

Tomat, yoghurtboll & torsk 114:-
Härliga skånska tomater varvade med Nablus yoghurtbollar i olika smaker. Så läckert med bara en rillette på nyrökt torsk till!
& skulle nån vilja ha den vegetarisk så går det utmärkt – då blir det helt enkelt utan torsk! 93:-

Huvudrätter

Rögeriets blandade go´saker 289:-
Rögad ål, inlagd sill, rögad makrillfilé, fiskterrin, rögade räkor, musslor & varmrögad lax. Passande såser, pantofflor, ost & himmabakt bröd.
Massor av gott!

Fisk -& Skaldjurssoppa 1/2 152:- 1/1 248:-
Vår alldeles egen vidunderliga soppa!
Lagom stora bitar fisk, lite skaldjur & musslor guppar i Markus hemliga sopprecept. Bredvid kommer lite vitlöksjox.

Rögeriets varmrögta lax
En klassiker direkt från rökugnen.
Kika på tavlan för att se vad vi har till!

Rödspätta meunière 299:-
En rejäl helstekt fisk med kogad nypotatis, brynt smör, kapris, dill & citron.

Ångad torskrygg 345:-
Ett gäng nykokta blåmusslor, vitvinssås kokt på gammaldags vis, en redig potatisstomp & såklart en go' bit fisk. En tidlös vinnare!

Skaldjur X fem 655:-
En sådan ljuvlig syn! Fem utav havets läckerheter som samsas i en trälåda - en halv hummer, kingcrab legs, krabbklor, pilgrimsmusslor & färska räkor. Därtill go'a såser & bröd. Vem kan motstå frestelsen?

Majskycklingbröst & rödbetor 269:-
Hos de skånska bönderna finner vi dessa majspickande kycklingar! inte långt därifrån växer det goa rödbetor & små potatisar. Kockarna behandlar var råvara på sitt vis - steker, kokar & saltbakar - och serverar med en kall ört- & honungsyoghurt!

Vi använder alltid skånska råvaror så långt det är möjligt!

Desserter

Jordgubbar & vaniljglass 92:-
Solmogna jordgubbar - det är sommar det! Många är de möjliga tillbehören, men inget slår det klassiska - nylagad vaniljglass!

Crème brûlée 89:-
Den som serveras i skål och med bränt socker på toppen! Världsklassiker!

Bär fläderkräm & sockerkaga 98:-
Från plantor & buskar plockas bär i alla dess färger & former Vi lägger dem i en glasburk tillsammans med en klart fläderkräm, gjord på blommorna vi plockar runt husknuten, & smular i en bit sockerkaga. Lite mandelkrisp åxå en slev fläderglass därpå... Gott!

Vår egen glass för dagen 1/3 39:- 1/1 78:-
Fruktigt, tokigt, friskt eller klassiskt – en ny smak varje dag – så blir det när våra kockar rör ihop vår egen glass! …& vad går väl upp emot det när den är alldeles nylagad?

Maräng, vitchoklad & citronsorbet 83:-
Ett litet fågelbo av maräng fylls med härlig vit chokladkräm, några droppar färsk passionsfrukt & en syrligt somrig citronsorbet!

Go´ chokladpralin 27:-
Liten, söt & god! ...& himmalagad!


”En måltid utan dessert är som en oavslutad mening!"
-Brillat-Savarin