Icon depicting facebook Icon depicting instagram Icon depicting tripadvisor
eng de

Madalistan

Förrätter

Rostad macka med räkröra 129:-
En hederlig brödbit som vi rostar och sen lägger en härlig röra av handpillade räkor på.
Enkelt & gott!

Rögeriets sillatallrik
lagom 120:-
stor 229:-

5 sorters go´a, himmalagade sillinläggningar!
Till det får ni givetvis sillapantoffla, skånsk Allerumsprästost & knäckebröd.

Blåmusselsoppa 158:-
Färska blåmusslor kokta i vittvin, en skvätt grädde & lite vitlök är en sån där klassiker som gärna gillas av både gammal som ung! Här toppar vi det hela med att lägga några stekta pilgrimsmusslor på toppen!

Tartar på gravlax & löjrom 171:-
Den gravade laxen hackas sådär lite grovt och ackompanjeras av löjans goda rom. Runtenom strösslas det brödkrutonger och en dutt av avokado & citron!

Tomat, yoghurtboll & makrill 112:-
Härliga skånska tomater varvade med Nablus yoghurtbollar i olika smaker. Så läckert med bara en rillette på nyrökt makrill till!
& skulle nån vilja ha den vegetarisk så går det utmärkt – då blir det helt enkelt utan makrill!

Huvudrätter

Rögeriets blandade go´saker 288:-
Rögad ål, inlagd sill, rögad makrillfilé, fiskterrin, rögade räkor, musslor & varmrögad lax. Passande såser, pantofflor,ost & himmabakt bröd.
Massor av gott!

Fisk -& Skaldjurssoppa 1/2 149:- 1/1 244:-
Vår alldeles egen vidunderliga soppa!
Lagom stora bitar fisk, lite skaldjur & musslor guppar i Markus hemliga sopprecept. Bredvid kommer lite vitlöksjox.

Rögeriets varmrögta lax
En klassiker direkt från rökugnen.
Kika på tavlan för att se vad vi har till!

Halstrad rödingfilé 278:-
Här möter sjön havet! Jo, för rödingen har simmat i sjön och nu serverar vi den med en sås gjord på havskräftor - & det hörs ju var de bor! Sen tar vi en sväng upp på land där vi finner potatis som blir till en go’ stomp åxå nyskördad vit sparris därtill!

Ångad torskrygg 314:-
En bit härligt vit fisk och en sotad purjostubbe. Champinjonerna fick besöka röken en stund. Då blir det bra med en syrlig men ändå mild smörsås som sällskap!

Sallad med grillad tonfisk 273:-
Romanasallad, ruccola, räkor, champinjoner, brödkrutonger också slanggurka. Vi slår på en klick prästost- & kaprissås och rör om. Åxå får ni förstås den snyggt grillade tonfisken!

Desserter

Stekt kaga med glass 79:-
Det här är ingen fattig riddare utan Rögeriets riddare! Vi ta ett stycke brioche, alltså en smörig sockerkaga, vänder i socker & kanel åxå steker vi den! En slev nylagad vaniljglass till är riktigt smarrigt!

För den som är läckersulten men inte förmår så mycket kan man få en lite mindre variant - 59 riksdaler får man böta för den!

Crème brûlée 89:-
Den som serveras i skål och med bränt socker på toppen! Världsklassiker!

Vår egen glass för dagen 1/3 38:- 1/1 77:-
Fruktigt, tokigt, friskt eller klassiskt – en ny smak varje dag – så blir det när våra kockar rör ihop vår egen glass! …& vad går väl upp emot det när den är alldeles nylagad?

Choklad... 98:-
Vi vet att man inte ska leka med maten – men här kunde visst kockarna inte låta bli! De gjorde en mousse på Vahlrohnamjölkchoklad som de sedan blandade kola i åxå gjorde de en kakaogelé som de slog över. Det blev riktigt stiligt! Sen hittade de rabarber & citron som de lekte vidare med… Tur det blev gott!

Go´ chokladpralin 25:-
Liten, söt & god! ...& himmalagad!