Icon depicting facebook Icon depicting instagram Icon depicting tripadvisor
eng de

Madalistan

Förrätter

Rostad macka med räkröra 132:-
En hederlig brödbit som vi rostar och sen lägger en härlig röra av handpillade räkor på.
Enkelt & gott!

Rögeriets sillatallrik
lagom 125:- stor 234:-

5 sorters go´a, himmalagade sillinläggningar!
Till det får ni givetvis sillapantoffla, skånsk Allerumsprästost & knäckebröd.e!

Matjes & brynt smör 103:-
Tokigt robust! En hel matjessillfilé läggs raklång, ovanpå skivad nypotatis och tunt, tunt skivad lök – på det slår vi hett, brynt smör!

Löjrom & gravlax 245:-
Förutom den go’a, eftertraktade rommen från Kalix får ni hackad rödlök, gräddfil & smörstekt bröd & till gravlaxen kommer det en klick av vår senapssås - rysligt klassiskt, var sak för sig, prydligt & ordentligt!

Tomat, yoghurtboll & torsk 114:-
Härliga skånska tomater varvade med Nablus yoghurtbollar i olika smaker. Så läckert med bara en rillette på nyrökt torsk till!
& skulle nån vilja ha den vegetarisk så går det utmärkt – då blir det helt enkelt utan torsk!

Huvudrätter

Rögeriets blandade go´saker 289:-
Rögad ål, inlagd sill, rögad makrillfilé, fiskterrin, rögade räkor, musslor & varmrögad lax. Passande såser, pantofflor, ost & himmabakt bröd.
Massor av gott!

Fisk -& Skaldjurssoppa 1/2 152:- 1/1 248:-
Vår alldeles egen vidunderliga soppa!
Lagom stora bitar fisk, lite skaldjur & musslor guppar i Markus hemliga sopprecept. Bredvid kommer lite vitlöksjox.

Rögeriets varmrögta lax
En klassiker direkt från rökugnen.
Kika på tavlan för att se vad vi har till!

Halstrad rödingfilé 285:-
Här möter sjön havet! Jo, för rödingen har simmat i sjön och nu serverar vi den med en sås gjord på havskräftor - & det hörs ju var de bor! ...& i havet bor även goa räkor! Sen tar vi en sväng upp på land där vi finner både spenat & potäter! Teamwork med gott resultat!

Ångad piggvarsfilé 375:-
En doft av havets sälta blandas med en syrlig puff... Det är blåmusslor som kokas bredvid byttan med en ständigt puttrande vitvinssås. Så fort den vita filén från plattfisken når rätt temperatur ska de samsas på tallriken med en lagom smörig potatisstomp!

Sallad med grillad tonfisk 278:-
Romanasallad, ruccola, räkor, champinjoner, brödkrutonger också slanggurka. Vi slår på en klick prästost- & kaprissås och rör om. Åxå får ni förstås den snyggt grillade tonfisken!

Vi använder alltid skånska råvaror så långt det är möjligt!

Desserter

Stekt kaga med glass 84:-
Det här är ingen fattig riddare utan Rögeriets riddare! Vi tar ett stycke brioche, alltså en smörig sockerkaga, vänder i socker & kanel åxå steker vi den! En slev nylagad vaniljglass till är riktigt smarrigt! För den som är läckersluten men inte förmår så mycket kan man få en lite mindre variant - 62 riksdaler får man böta för den!

Crème brûlée 89:-
Den som serveras i skål och med bränt socker på toppen! Världsklassiker!

Vår egen glass för dagen 1/3 39:- 1/1 78:-
Fruktigt, tokigt, friskt eller klassiskt – en ny smak varje dag – så blir det när våra kockar rör ihop vår egen glass! …& vad går väl upp emot det när den är alldeles nylagad?

Rabarber, mandel & vit choklad 94:-
Ett ägg av fluffig vit chokladmousse peggas upp på en liten hög av nyskördade rabarber. Ägget omgärdas av en sval, rosa soppa, gjord av rabarber såklart! Smulor från mandelkakor blir lagom krispigt att ha till!

Go´ chokladpralin 27:-
Liten, söt & god! ...& himmalagad!


”En måltid utan dessert är som en oavslutad mening!"
-Brillat-Savarin