Icon depicting facebook Icon depicting instagram Icon depicting tripadvisor
eng de

Butiken

Butiken kommer dessvärre inte öppna till jul...

Men för er som vill göra sillen själva bjuder vi er här på Branteviksreceptet!

1 kg sillfilé

Lag:
1 dl ättika (24%)
7 dl vatten
½ dl salt

Kryddsättning
2 rödlökar
½ dl brun farin
1 gul lök
3 msk citronpeppar
3 msk krossad kryddpeppar
2 msk krossad vitpeppar
5 smulade lagerblad
4 dl socker
Rikligt med hackad dill

Dag 1. Blanda gravningslagen så att saltet löser sig. Dra skinnet av sillfiléerna. Lägg filéerna i gravningslagen och rör lite försiktigt. Låt filéerna ligga kallt i drygt 1 dygn.

Dag 2. Skala och hacka lökarna. Blanda med alla kryddorna och sockret. Tag upp filéerna och låt rinna av väl. Blanda filéerna med kryddblandningen och låt stå kallt i 2-3 dagar före servering.

Tips! Sillen är hållbar cirka 1 månad om den förvaras i kylskåp. Tänk på att inte doppa fingrarna i sillen, det förkortar hållbarheten avsevärt.

Öppettider Butiken >>